

## 1-2 November 2024 - Tbilisi, Georgia

5 15	Welcome & Introduction Introduction to neurological	Sophia Bakhtadze
15	Introduction to neurological	
	examination and neurodevelopmental assessments in the newborn and infant	Leena Haataja
30+10 min. teaching video	Newborn neurological examination	Brigitte Vollmer
45	Infant neurological examination	Leena Haataja
15 min	Summary and questions neurological examination	
30 minutes	Coffee Break	
30 minutes	The floppy infant	Brigitte Vollmer
30 minutes	Early manifestations of neurometabolic disorders	Barbara Plecko
30 minuts	Neonatal seizures and neonatal epilepsy syndromes	Sophia Bakhtadze
30 minutes	Infantile seizures and inborn errors of metabolism	Barbara Plecko
1 hour	Lunch Break	
30 minutes	Neonatal neuroimaging in inborn errors of metabolism	Biayna Sukhudyan
30 minutes	Early detection of CP and other neurodevelopmental disorders	Nana Tatishvili
30 minutes	Neuroimaging in children with CP	Biayna Sukhudyan
15 minutes	General Discussion of Day 1	Faculty
	teaching video4515 min30 minutes30 minutes	in the newborn and infant30+10 min. teaching videoNewborn neurological examination45Infant neurological examination45Infant neurological examination15 minSummary and questions neurological examination30 minutesCoffee Break30 minutesThe floppy infant30 minutesEarly manifestations of neurometabolic disorders30 minutesNeonatal seizures and neonatal epilepsy syndromes30 minutesInfantile seizures and inborn errors of metabolism30 minutesNeonatal neuroimaging in inborn errors of metabolism30 minutesSo minutes30 minutesNeonatal neuroimaging in inborn errors of metabolism30 minutesNeonatal neuroimaging in inborn errors of metabolism30 minutesNeonatal neuroimaging in inborn errors of metabolism30 minutesNeuroimaging in children with CP30 minutesEarly detection of CP and other neurodevelopmental disorders



## 1-2 November 2024 - Tbilisi, Georgia

Day 2 (2 november)				
9:00-10:00	1 hour	Case presentations and discussion	Participants/Faculty	
10:00-11:30	1.5 hours	The Hammersmith Infant Neurological Examination: item by item and video	Leena Haataja	
11:30-12:00	30 minutes	Coffee Break		
12:00-14:00	2 hours	Group sessions: hands-on examination of infants in groups; scoring	Faculty	
14:00-15:00	1 hour	Lunch Break		
15:00- 17:00	2 hours	Discussion of group sessions; questions arising from group sessions and questions on scoring	Faculty	
17:00-17:15	15 minutes	Quiz		
17:15-17:30	15 minutes	General discussion on day lectures & key takeaways, award for best case presentation, Thank you & Goodbye	Faculty	

EACCME® accreditation: \*Please note only in person attendance is accredited for this course\*

"The EPNS 6th biennial Caucasus Teaching Course 2024, Tbilisi, Georgia 01/11/2024 - 02/11/2024, has been accredited by the

European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®) with 12.5 European CME credits (ECMEC®s).

Each medical specialist should claim only those hours of credit that he/she actually spent in the educational activity." "Through an agreement between the Union Européenne des Médecins Spécialistes and the American Medical Association,

physicians may convert EACCME® credits to an equivalent number of AMA PRA Category 1 CreditsTM. Information on the

process to convert EACCME® credit to AMA credit can be found at https://edhub.ama-assn.org/pages/applications .

"Live educational activities, occurring outside of Canada, recognised by the UEMS-EACCME® for ECMEC®s are deemed to be

Accredited Group Learning Activities (Section 1) as defined by the Maintenance of Certification Program of the Royal College

of Physicians and Surgeons of Canada." Information